peternagy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bodka Milana Lasicu

:)

        23.4.2007

        V novinách, v televízii, v rádiách, všade sa dozviete všetko alebo skoro všetko o tom, ako si udržiavať sviežosť, pekný vzhľad, ako byť mladým. Musíte cvičiť, zdravo sa stravovať, mať pozitívne naladenú myseľ. Musíte sa mladistvo obliekať, podľa poslednej módy, sledovať trendy. Zo všetkých strán sa na vás hrnú rady a návody, ako byť in. Málokde sa dozviete, ako byť out. A pritom nezanedbateľná časť ľudstva je práve out. Možno dokonca väčšina. Dá sa teda povedať, že je to majoritná minorita. Väčšina, ktorá je na okraji záujmu. Ľudia po určitom veku v podstate nikoho nezaujímajú. Nečudo, že sú zatrpknutí, sklamaní a podliehajú tzv. celoplošnej nasratosti. Sú naštvaní na život ako muž na ženu, ktorá ho opustila a odišla s iným. A on, ten pôvodný muž, ju miloval a bolo mu s ňou fajn. Muž teraz nevie, čo so sebou, kam sa uchýliť, čoho sa zachytiť. Do klubu dôchodcov sa mu nechce, tam sú takí istí ako on a to je nuda. Na diskotéke by síce pôsobil exoticky, ale v konečnom dôsledku by bol na smiech. Je to problém. Treba to zmeniť. Preto, vážené panie poslankyne a páni poslanci, navrhujem toto:
1. Muži a ženy od pätnástich do štyridsiatich piatich rokov nesmú vychádzať na ulicu v čase od 06.00 do 22.00, ani sa zdržiavať vo verejných priestoroch, aby starším ľuďom nekazili náladu už len svojou existenciou.
2. V podnikoch, závodoch, inštitúciách a iných verejnoprávnych i súkromných zariadeniach musia vedúce funkcie zastávať ľudia od päťdesiatich rokov vyžšie.
3. Nikto mladší nesmie mať vyšší plat ako niekto od neho starší.
4. Dôchodky zrušiť a vyplácať starým občanom odškodné za starobu, minimálne vo výške maximálnej mzdy.
5. V obchodoch, obchodných domoch, módnych salónoch musia mať výraznú prevahu oblečenia pre staršie dámy a starých pánov, primerané ich veku a hmotnosti, ale uržiavajúce krok s najnovšími módnymi trendmi.
6. Súťaže typu MISS treba okamžite zrušiť alebo aspň zabrániť ich televíznym prenosom.
7. Výrazne smerom nahor posunúť vekovú hranicu pre účasť v súťaži Slovensko hľadá SuperStar.
8. Odborné učilištia, vysoké školy, internáty a študentské domovy umiestniť v málo obývaných oblastiach krajiny.
9. Mladý človek môže viesť automobil len v sprievode staršieho občana a musí dbať na jeho pokyny.
10. Pokiaľ ide o oblasť umenia, mladí autori môžu vydávať knihy len vlastným nákladom, kým starší autori publikujú so štátnou podporou. Tak isto v divadlách - hlavné roly musia hrať skúsení a zrelí umelci bez ohľadu na ich vek.
        Pevne verím, že tieto požiadavky nájdu porozumenia naprieč celým polilickým spektrom a že v budúcom volebnom období budú na kandidátkach strán len skúsení a zrelí politici.

Zdroj: Milan Lasica  Bodka 2,  Forza Music 2009
-------------------------------------------------------------

 


Z tvorby L + S | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014