peternagy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bodka Milana Lasicu

:)

        22.6.2009

        Píšem tento fejtón na svojom spoľahlivom notebooku. Pracujem s ním od rána do večera, niekedy aj v noci. Poskytuje mi všetko, čo potrebujem, pravdaže, okrem jedla. Ale verím, že raz mi poskytne aj to a ža nebudem musieť raz do týždňa ísť do obchodu a strácať drahocenný čas nakupovaním.
        Okrem toho, ak sa človek vzdiali od prístroja a vyjde do ulíc, môže sa stať, že niekoho stretne a nastane ďalšie zdržiavanie a ak je to starý priateľ, na ktorého sa ešte pamätám, a pamätám si ako sme spolu chodili do školy  čo sme vystrájali, tak môže dôjsť aj k posedeniu spojenému s konzumáciou alkoholu, a ak sa človek neudrží na uzde (a udrží sa málokedy), tak sa môže stať, že toho vypije viac, ako znesie, a nielen ten deň, ale aj nasledujúci je stratený. Ešteže si na internete môžem vyhľadať, čo má človek robiť, ak toho priveľa vypil, a ak ponúkajú aj nejaké lieky na opicu, môžem si ich cez internet objednať. Niekedy však trvá dosť dlho, kým vám ich dodajú, takže zvyčajne ste už z opice vyliečený a lieky sú vám na prd. Iba ak by ste sa znovu ožrali len preto, aby ste ich nemuseli len tak vyhodiť, a vtedy ich máte, akoby ste ich našli. Inak, okrem sem tam nejakého alkoholu nepotrebujem nič, všetky informácie mám z internetu, takže som v obraze. Žena mi hovorí, aby som sa občas išiel prejsť. Šiel by som - keby bolo času. Nehovoriac o tom, že na internete si môžem nájsť nádherný výlet do takej prírody, akú v mojom okolí nenájdete.
        Cez internet chodím aj do kostola. Vždy v nedeľu a verte mi, človeku to pomôže. Nachádzam si rozličné chrámy s kázňami kňazov rôzneho vyznania, takže sa dá povedať, že prostredníctvom internetu poctivo a pravidelne ekumenizujem. Klikám z jedného chrámu do druhého a raz do týždňa sa cez internet aj vyspovedám a uľaví sa mi, namojdušu. Tento notebookovo internetový život je veľmi pokojný, bezkonfliktný, pretože prístroj robí to, čo mu prikážem, a málokedy prejaví nejakú vlastnú iniciatívu a ak, tak len v takých nepodstatných veciach, ako je pravopis, ale to zasa na druhej strane pomáha, lebo vždy, keď nejaké slovo, ktoré napíšem, podčiarkne červenou, viem, že som urobil pravopisnú chybu a môžem ju okamžite opraviť. Ak mám chuť si zakomunikovať s inými používateľmi internetu, okamžite sú k dispozícii ochotní diskutéri, ktorí sa kompetentne, či menej kompetentne vyjadria k akejkoľvek téme. Väčšinou ma pošlú do riti, alebo aj inde, ale mne to neprekáža, dôležité je vedieť, že niekomu na mojich názoroch záleží a že mu nie som ľahostajný. Priznám sa, už dlho, niekoľko mesiacov som nebol ani v obchode, lebo mám mrazničku a pizzu si môžem vždy objednať cez internet, takže nemám prečo chodiť von. Prečítal som si predpoveď počasia na dnes a na zjtra a vidím, že ísť von sa ani neoplatí. Ktovie, ako to vyzerá v meste? Kaviarne sú asi prázdne, jedine internetové môžu byť obsadené.
        Som spokojný. Odvažujem sa povedať, že som šťastny. Nechýba mi nič. Jediné, čoho sa bojím ako čert kríža, že môžu vypnúť elektr...

Zdroj: Milan Lasica  Bodka 2,  Forza Music 2009
------------------------------------------------------------

 


Z tvorby L + S | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014