peternagy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spoza dverí Milana Lasicu

:)

        Do postele s ním nelezte, kým vám nedá prsteň, a potom ho hneď prehltnite, aby ste mu ho nemuseli vrátiť. Takto radila nejaká dáma v televízii ostatným ženám v dokumente o zoznamovacích agentúrach v Kalifornii. Ostatné ženy hovorili, že hľadajú muža-osobnosť, muža-pravého chlapa, jedna sa dokonca priznala, že cez agentúru hľadá chlapíka výlučne za účelom sexuálnych radovánok. To sa mi páčilo, bolo to úprimné. Američania, ktorých sme vždy považovali za viac alebo menej prudérnych, sa v rečiach o sexe stávajú avantgardou. Sex nielenže prestal byť tabu, ale zdá sa, že tabu začína byť ostych pred sexom. Presnejšie, pred rečami na túto tému. Akú polohu máte najradšej? To je najbežnejšia otázka televízneho moderátora pri naživo vysielanom kvíze na tému sex a manželstvo. Radi picháme v kuchyni na stole, odpovedá manželská dvojica unosino. Je to romantické, dodá manželka a do líc jej stúpa rumenec. Aspoň máte blízko do chladničky, zažartuje moderátor, po sexe má človek veľký apetít. Ten môj si najprv zapáli, ale musí ísť na balkón, pretože u nás sa nefajčí. No, usmeje sa muž popod fúzy, občas sa fajčí, hahaha. Nie vždy fajčenie škodí zdraviu, pridá sa pohotovo moderátor a manželka sa chichoce vysokým hlasom. Je to blondínka. Ale odfarbená. Dala sa odfarbiť na blond jednak preto, že chce vyzerať atraktívne, a aj preto, aby sme boli prekvapení, že nie je taká hlúpa, ako by sme predpokladali.
        Čo si budeme navrávať, hovoriť o sexe nie je americká špecialita, to, o čom píšem, súčasne jedným okom sledujem na obrazovke, jedna pani práve hovorí (vyzerá ako pracovníčka akadémie vied), že muži si dávajú zväčšovať penisy a pochvaľujú si to. (To je však záležitosť, ktorú by si mali pochvaľovať ženy, myslím si) Aj na našich televíznych kanáloch sa po desiatej večer pritvrdzuje. Nie som puritán, ani pokrytec, znesiem pohľad na holý mužský zadok, aj keď to nie je práve to, čo by som vyhľadával. Je pravda, že mám luteránsku výchovu a otvorenosť vo veciach sexu ma privádza do rozpakov. Ale človek si zvykne. A možnože viac ako debaty o rôznych podobách telesnej lásky (mimoriadne diplomatická formulácia) ma dostávajú do rozpakov dômyselné reklamné spoty na dámske vložky s krídelkami. Viem, dámy za to nemôžu, ale to by mal byť naozaj ich problém a malo by sa to vysielať na nejakom dámskom kanáli. Pravdaže mám na mysli televízny kanál, povedzme Vagina plus.
        Opakujem, nie som farizej ani prudérny chlipník. Mám len pocit, že sa deje čosi, čo prijímam so zmiešanými pocitmi. A síce likvidácia ostychu. Pomaly, ale isto mizne tá neviditeľná hranica, kde sa treba začať hanbiť. Zdá sa mi, že je to škoda. Ostych je celkom pekná vec a jeho prekonávanie je dokonca vzrušujúce. Nemyslím, že je rozumné dobrovoľne sa toho vzdať. Mimochodom, najlepšie sa pichá v pracovnom čase, to vám potvrdí každý. Preto sú dôchodcovia takí smutní.

Zdroj: Milan Lasica: Spoza dverí, IKAR 2003
------------------------------------------------------------------

 


Z tvorby L + S | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014